Miten löytää oma tyyli?

Kaikkien perusolemukseen ei kuulu asukokonaisuuksien miettiminen tai muotinäytösten katseleminen. Siitä huolimatta jokainen voi lisätä omaa tyylikkyyttään monin eri tavoin. Aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle oman vaatevaraston editoimisesta. Kaikki rikkinäiset vaatteet tulee joko korjata tai niistä pitää luopua. Samoin liian pienet tai suuret vaatteet on syytä laittaa mukisematta kiertoon, eikä säästää siksi että ne jonain päivänä taas sopivat ylle. Joitain muistoja voi toki säilyttää, mutta ne kannattaa siirtää pois vaatekaapista, joka on päivittäisessä käytössä.

Kun vaatekaappiin on saatu tilaa ja turhista tavaroista on päästy eroon, alkaa varaston kartuttaminen. Perusvaatteita ei tarvita edes montaa erilaista, kunhan ne ovat yhdisteltävissä. Parit siistit housut, hame, ja muutama hieman laadukkaampi yläosa riittää alkuun pääsemiseen. Jujuna on se, että yksinkertaisia, mutta laadukkaita vaatteita piristetään erilaisilla asusteilla ja koruilla. Ja vaikka tyylikurssien kulta-aika on jo takanapäin, ammattilaisen avusta ei ole haittaakaan tyylikkäiden asusteiden valitsemisessa. Parempien vaateliikkeiden myyjät ovat koulutettuja ja heillä on silmää ja näkemystä siitä minkälaiset värit ja mallit asiakkaille parhaiten sopivat. Joissain liikkeissä voi varata myös tyylikonsultin auttamaan asukokonaisuuksien valinnassa.

Mistä tyylivinkkejä kannattaa poimia?

Yksi hyvä keino etsiä ideoita oman tyylin löytämiseen on istua katukahvilassa tai terassilla ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Mainoksissa ja TV-ohjelmissa näkee usein vain tietyntyyppisiä ja kokoisia ihmisiä, mutta katukuvassa näkee, miltä tietynlaiset vaatteet näyttävät todellisten ihmisten ja erilaisten vartalotyyppien yllä. Ja vaikka vaikutteita hakisikin muotilehdistä, bloggaajilta tai omilta ystäviltä, kannattaa pysyä omalle tyylilleen uskollisena, ja olla miettimättä liikaa muiden mielipiteitä.

Onko tyylikkyys kallista?

Tyylikäitä ja itselleen sopivia asukokonaisuuksia on mahdollista hankkia myös edullisemin niin ettei vaatteisiin ja kenkiin tarvitse käyttää koko omaisuuttaan. Upeiden vaatteiden hankkiminen onnistuu pienelläkin budjetilla. Ketjuliikkeiden vaatteita voi tuunata itse. Ja mikäli ompelutaitoja löytyy enemmänkin tehdasvalmisteisten vaateiden istuvuutta voi lisätä tai vaikka valmistaa koko asunsa itse. Myös kirpputoreilta ja netistä voi tehdä upeita vintage-löytöjä, joita voi yhdistää jo olemassa oleviin vaatteisiin.

Mikäli pitää hieman arvokkaammasta tyylistä, ei budjetin silti välttämättä tarvitse olla päätä huimaava. Asusteita ja merkkilaukkuja voi nykyään myös vuokrata. Ja jos haluaa oikeasti omistaa designkengät tai -laukun, sekin onnistuu, kunhan on säännöllisiä tuloja. Jos budjetti ei riitä kertaostokseen, Freedomrahoitus auttaa niin pienissä kuin suuremmissakin hankinnoissa. Ja mikä sen mukavampaa kuin omalla työllä ansaittu luksustuote.

Tyyli tekee ihmisen

Omaa persoonallisuutta on mukava ilmentää ulkoisella olemuksellaan ja pukeutumisellaan. Oman tyylin esiintuomisen ei tarvitse olla tiukkapipoista vaan sen kanssa voi vähän hullutellakin. Omalle tyylilleen voi pysyä uskollisena, vaikka pyrkisikin siistiin ja huoliteltuun lookiin. Perinteiseen jakkupukuun voi vaikka yhdistää sarjakuvahahmoja vilistävästä kankaasta tehdyn rusetin tai vaikka ylisuuren rintakorun. Viimeistelyä voi vaihdella myös fiiliksen mukaan ja piristää perusvaatevarastoaan erilaisilla huiveilla ja koruilla. Toisinaan oman tyylin esiin tuomiseen riittää se, että tekee jotain pientä ja erilaista. Voi vaikka kokeilla työntää farkkujen lahkeet sisään nilkkasukkiin tai kietoa huivin kaulan sijasta käsivarren ympärille. Vain kokeilemalla ja olemalla rohkea voi löytää omaan persoonallisuuteensa parhaiten sopivan tyylin.

Leave a Reply

mts_schema